The Brand Online | תחום השיווק הדיגיטלי לעבודה

איך הפך תחום השיווק הדיגיטלי לאחד המבוקשים ביותר בעולם?

לרוב אני משתדל לא לפתוח את המאמרים שלי באמירות גורפות – אבל אין ספק שיש מקרים שמצדיקים חריגה מהכלל – וכשמדובר בשוק העבודה המודרני, נכון יהיה לומר שאנחנו חיים בתקופה היסטורית ובאמת חסרת תקדים.

שוק העבודה שאנחנו מכירים היום שונה ב-180 מעלות מזה שהכרנו אפילו לפני שנים מעטות יחסית: לצורך העניין, אם בעבר אדם היה מחליף לכל היותר 3 או לכל היותר 4 מקומות עבודה במהלך כל תקופת החיים עד הפנסיה, הרי שהיום מספר מקומות העבודה הממוצע לאורך שנות העבודה שלנו עומד על לא פחות מ-12 – כן כן, קראתם נכון, סביר להניח שמגיל 20 וקצת ועד גיל 60+ תחליפו (נכון להיום) לא פחות מתריסר מקומות עבודה. למקרה שתהיתם מהיכן לקוח הנתון הזה – אז הנה – תוכלו לקרוא את המקור ממש כאן 

השינוי הזה הוא תוצאה של הרבה מאוד משתנים שלא אתייחס אליהם בהרחבה כרגע – אבל בשורה התחתונה, יהיה זה נכון לומר שאנשים מרגישים יותר בנוח (ובצדק) להחליף תחומי עיסוק כי הם רוצים לשנות אווירה, לשדרג את מעמדם הכלכלי, להרגיש מוערכים יותר ובעיקר – לכל הפחות להתנסות בעבודה עצמאית שתאפשר לנהל בעצמם את הלו"ז שלהם בלי בוס או בוסית על הראש.

 כשמסתכלים על השינויים התעסוקתיים הללו – לא פלא שתחום השיווק והפרסום הדיגיטלי (תחום חדש יחסית בעצמו) הופך לאחד המבוקשים ביותר בעולם – בין אם בתור קריירה ראשונה – ובין אם מתוך רצון לבצע הסבה מקצועית. ובכל זאת, הנה שלושה משתנים שהופכים את תחום השיווק הדיגיטלי לאחד המבוקשים ביותר בעולם בשנים האחרונות

אף פעם לא משעמם פה

אני יודע שהרבה מכם חושבים שקודם כל צריך לדבר על כסף – אבל אני רוצה להתחיל דווקא ממה שהרבה יותר חשוב מהמשכורת – וזה העניין הבלתי פוסק. תחום השיווק הדיגיטלי הוא דינמי מיסודו משום שהוא מתבסס בראש ובראשונה על השילוב שבין החידושים הטכנולוגיים שסביבנו – לבין הפסיכולוגיה האנושית שהייתה מאז ומתמיד לבסיס של עולם השיווק. קחו לעצמכם רגע ותיזכרו באיזה מהלך שיווקי מגניב שראיתם בתקופה האחרונה – ותבינו על מה אני מדבר. 

אפשרויות התעסוקה המגוונות

הידע והמיומנויות המעשיות שאתם צוברים בתחום הזה יאפשרו לכם לעבוד עם מגוון רחב של גופים וארגונים – בין אם במגזר הפרטי-עסקי ובין אם בזה הציבורי-ממשלתי. תוכלו לעשות זאת הן כעובדים שכירים בחברות שזקוקות לשירותכם (וגם בסוכנויות דיגיטל המעניקות שירותים לכמה וכמה לקוחות) – והן באופן עצמאי. הרעיון הוא שמדובר בתחום שלעד יהיה בו ביקוש לאנשי מקצוע טובים פשוט בגלל שהיום כל עסק וארגון באשר הם (כולל בעלי מקצועות חופשיים כמו עורכי דין, אדריכלים, זמרים ועוד רבים – כולל פוליטיקאים) חייבים סיוע בכל הקשור לפרסום בפלטפורמות הדיגיטליות הקיימות. הסיבה לכך אגב היא פשוטה ומגובה במספרים – על פי מאמר שפורסם באתר אייס, שנת 2019 הייתה השנה הראשונה (בישראל) שבה הנתח הגדול ביותר של תקציבי הפרסום הופנה לדיגיטל – על חשבון אמצעי התקשורת המסורתיים כדוגמת הטלוויזיה, הרדיו והעיתון.

השכר

והנה הגענו גם למשתנה שאי-אפשר בלעדיו, הכסף. על פי טבלת השכר המעודכנת של אתר "דרושים", השכר הממוצע של מי שעושה את צעדיו הראשונים בתחום השיווק הדיגיטלי עומד על כ-8,000 שקלים – ואחרי כמה שנים של ניסיון יקפוץ הסכום לכ-12,000-13,000 שקלים בממוצע. מנגד, כעצמאים, תוכלו להרוויח סכומים גבוהים אף יותר – וזאת על סמך כמות הלקוחות שתעבדו אתם בחודש. 

אני מניח שאני יודע בדיוק מה השאלה שאתם רוצים לשאול עכשיו – איך מתמחרים את השירותים שלכם בתור עצמאים? אז בגדול ובלי להלאות אתכם יותר מדי – אם סיימתם קורס שיווק ופרסום דיגיטלי תוכלו להתחיל לכל הפחות מתמחור של בין 2500 ל-3500 ש"ח לחודש מלקוח אחד שתגייסו.

כותב המאמר הוא יורי גנקין – יועץ ומרצה המתמחה בתכנון אסטרטגיה דיגיטלית, ניהול קמפיינים דיגיטליים, אנליזה דיגיטלית וניהול משברים.